torsdag 11 april 2013

Leilas New york Fudge brownies

När jag var i Budapest över nyår besöktes New york Café. Där pressade jag i mig en New york fudge cake. Mumma! Om ni vill göra en egen så har ni Leilas recept här:
175 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
150 g hasselnötter
Glasyr:
2,5 dl vispgrädde
200 g mörk choklad, gärna 70%
1 tsk smör

1. Ställ in ugnen på 175 grader
2. Smörj och bröa en långpanna på cirka 30*40 cm
3. Vispa smör och socker poröst
4. Blanda i kakon, sirapen och saltet
5. Rör i ett ägg i taget
6. Vänd i mjöl och nötter i smeten
7. Pilla in kakan i ugnen och låt den stå och njuta av värmen i cirka 10-13 minuter. Kakan ska hinta om att den är liiiite kladdig när du tar ut den.
8. Koka grädden
9. Ta bort kastrullen med grädde från plattan och rör sedan i chokladen och smöret och låt de smälta
10. NU DU, smeta på glasyren på kakan och låt kakan svalna. Sedan är det bara att peta in så mycket kaka det bara går i munnen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar